Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΙ- ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

O πολύ γνωστός, αργεντίνικης καταγωγής, γιατρός και ψυχοθεραπευτής Χ. Μπουκάι, οδηγημένος από μια τυχαία συνάντηση με μια άγνωστη γυναίκα που του κεντρίζει το ενδιαφέρον, καταλήγει σ’ ένα διάλογο και συνεχές παιχνίδι με τις αφηρημένες έννοιες του φόβου, της εκτίμησης, της αυτοεκτίμησης, του τρόμου, της αξίας, του εγωισμού, τις οποίες επανακαθορίζει. 

Απόσπασμα από το βιβλίο:
"Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω την πραγματική αξία της βοήθειας και την αξία που έχει το να είσαι εγωιστής. Από τότε, λέω: "Είμαι τόσο, μα τόσο εγωιστής, που θα επιχειρήσω να βοηθήσω μόνο και μόνο επειδή μου δίνει χαρά. Θα το κάνω γιατί το θέλω εγώ και γιατί με ευχαριστεί. Θα το κάνω για μένα, όχι για σένα, οπότε δεν μου χρωστάς τίποτα"".

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 
Ο Χόρχε Μπουκάι (Jorge Bucay) γεννήθηκε το 1949 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Γιατρός και ψυχοθεραπευτής της σχολής Γκεστάλτ, ειδικεύτηκε στη θεραπεία των νοητικών ασθενειών εργαζόμενος αρχικά σε νοσοκομεία και κλινικές και, εν συνεχεία, δίνοντας διαλέξεις σε ιδρύματα, κολέγια, θέατρα, καθώς και σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Μονίμως και παντού προσκεκλημένος, προσπαθεί να παρίσταται σε μαθήματα, σεμινάρια και συνέδρια στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη Χιλή, το Μεξικό, τις Η.Π.Α, την Ιταλία, την Ισπανία... Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη συγγραφή, είδε περισσότερα από δώδεκα βιβλία του να μεταφράζονται σε -τουλάχιστον- είκοσι μία γλώσσες και να τοποθετούνται πρώτα στις λίστες των ευπώλητων κάθε χώρας. Εργάζεται ως ψυχοθεραπευτής ενηλίκων, ζευγαριών και κοινωνικών ομάδων. Ζει στα προάστια του Μπουένος Άιρες με τη γυναίκα και τα δύο του παιδιά.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ- ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΒΑΤΕΡ


Ο συγγραφέας του «Μιλώντας στο γιο μου για την ηθική και την ελευθερία» επιστρέφει με το νέο του βιβλίο. 
 Ο Σαβατέρ μας μαθαίνει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να προσεγγίσουμε τους νέους καθώς και τον τρόπο σκέψης τους. Ο τρόπος είναι φαινομενικά απλός αλλά χρειάζεται να ξέρει κάνείς να τον χρησιμοποιεί. Έτσι, η απάντηση στο πώς να μάθουμε τι σκέφτονται οι νέοι δεν είναι άλλη παρά "Ρωτώντας τους".Αλλά  χρειάζεται να ξέρει κανείς να ρωτάει, χρειάζεται να ξέρει να μπαίνει στη θέση των νέων, να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους. Να ακούει και συγχρόνως να συμβουλεύει, να εκφέρει γνώμη, να παίρνει θέση…
Η «Ηθική της ανάγκης» μας προειδοποιεί για τις ανησυχίες αυτών που σύντομα θα κληρονομήσουν τις ευθύνες του κόσμου του αύριο. Ο μεγάλος Ισπανός φιλόσοφος και συγγραφέας του «Μιλώντας στο γιο μου για την ηθική και την ελευθερία» ξαναπιάνει το νήμα του διαλόγου του με τους νέους για όλα τα μεγάλα και καινούρια ηθικά ζητήματα που τους απασχολούν: τη διαφθορά, τις νέες τεχνολογίες, το διαδίκτυο και τα παράνομα κατεβάσματα, τις καταχρήσεις εξουσίας, τις αντιφάσεις του καπιταλισμού, τη δύναμη και την αδυναμία της δημοκρατίας, το κίνημα 15-Μ, αλλά και την ομορφιά, τον θάνατο, την αλληλεγγύη…
Γεννημένος το 1947, ο Φερνάντο Σαβατέρ θεωρείται σήμερα ένας από τους σημαντικότερους Ισπανούς στοχαστές. Είναι καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε της Μαδρίτης. Το έργο του ευρύ, περιλαμβάνει φιλοσοφικά, λογοτεχνικά και πολιτικά δοκίμια, αφηγήματα και θεατρικά έργα.Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του «Μιλώντας στο γιο μου για την ηθική και την ελευθερία» (2009) και «Μιλώντας στον γιο μου για την πολιτική και τη δημοκρατία» (2010), που έχουν μεταφραστεί με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 25 γλώσσες.


Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Η ΚΑΡΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑΙ - ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ!!


 Όταν τον ξέβρασε αναίσθητο η θάλασσα σε μια παραλία του Ναυπλίου μετά από ένα τοπικό μπουρίνι δεν θυμόταν ούτε το όνομά του. Μόλις ανάρρωσε από τα τραύματά του, και αφού διαπιστώθηκε ότι έπασχε από αμνησία συνδέθηκε ερωτικά με μία δασκάλα. Η ζωή τους κυλούσε κανονικά μέχρι που μια μέρα χτύπησε την πόρτα του μια άγνωστη. Δεν μπόρεσε να δει πώς ήταν – την ηλικία της, το ύψος της, το ντύσιμό της• γιατί μόλις αντίκρισε τα μάτια της αισθάνθηκε χαμένος. Ήταν σκούρα μπλε σαν το ανοιχτό πέλαγος και, καθώς τα κοίταζε καθηλωμένος, μια αβάσταχτη νοσταλγία πλημμύρισε την ψυχή του...
«Αντρέα, δε με θυμάσαι;» του είπε η άγνωστη με τα μπλε μάτια. «Είμαι η γυναίκα σου». Λίγο αργότερα έμαθε ότι ο γάμος τους είχε ναυαγήσει και ζούσαν σαν δυο ξένοι κάτω από την ίδια στέγη. Το μυαλό του δε θυμόταν τίποτα από την παλιά ζωή του. Αλλά η καρδιά θυμάται…

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

"Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ" - ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ


Ο συγγραφέας του διεθνούς μπεστ σέλερ "Ο μυστικός δείπνος" επιστρέφει με το νέο του μυθιστόρημα "Ο Χαμένος Άγγελος" για νας μας χαρίσει στιγμές δράσης και αγωνίας ταξιδεύοντάς μας στο μακρινό παρελθόν μας μέσα από μία εξαιρετική αφηγηματική πλοκή. Η Χούλια Άλβερεθ, μια νεαρή ιστορικός  και ο σύζυγός της Μάρτιν Φάμπερ, ένας λαμπρός Αμερικάνος επιστήμονας  την ημέρα του γάμου τους δένονται με ένα μυστικό που για χρόνια η οικογένεια του Φάμπερ κρατάει καλά κρυμμένο. Το γαμήλιο δώρο του Φάμπερ προς την Χούλια, δύο πέτρες που ανάγονται στον 16ο αιώνα μπλέκει το ζευγάρι σε μία κούρσα θανάτου που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την τροπή της. Αρκετά χρόνια μετά τον γάμο τους, ο Φάμπερ απαγάγεται από μία μυστική οργάνωση  και κρατήται όμηρος σε μία περιοχή Νότια της Τουρκίας. Ποιο είναι το κρυμμένο μήνυμα που στέλνει στην γυναίκα του από τον τόπο όπου βρίσκεται εξορισμένος? Ποιος θα βοηθήσει την Χούλια να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα αυτό? Ποια η σχέση του προέδρου των ΗΠΑ με το γαμήλιο δώρο του Φάμπερ προς την Χούλια. Αυτά και πολλά άλλα ερωτηματικά θα προκύψουν στον αναγνώστη κατά την ανάγνωση του "Χαμένου Αγγέλου". Οι απαντήσεις αποκαλύπτονται σιγά σιγά καθώς εξελίσσεται η πλοκή αφήνωντας τον αναγνώστη έκπληκτο. 



Ο Χαβιέρ Σιέρρα (Τερουέλ, 1971) είναι ο μόνος σύγχρονος Ισπανός συγγραφέας του οποίου τα μυθιστορήματα ανεβαίνουν στο top ten των ευπώλητων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ξεκίνησε ως δημοσιογράφος, ήταν επτά χρόνια διευθυντής του περιοδικού "Mas Alla de la Ciencia" (Πέρα από την Επιστήμη), εργάστηκε ως παρουσιαστής και διευθυντής προγράμματος το ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια αφιερώνει όλο του τον χρόνο ερευνώντας τα απόκρυφα της ιστορίας και γράφοντας γι' αυτά.


Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΟΙ "ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ" ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ

Στο νέο του μυθιστόρημα ο Άρης Σφακιανάκης μας ξεναγεί στον κόσμο των παντρεμένων γυναικών με το γνωστό σατιρικό του ύφος.  Ένας κόσμος γεμάτος σαγήνη, μυστήριο, αλλά και απογοητεύσεις. Ένας κήπος της Εδέμ με τις κρυφές του αλέες, τα ξεχωριστά σκιρτήματα του έρωτα αλλά και το φίδι που ελλοχεύει. 
Το βιβλίο αποτελεί  για πολλούς  ένα παιγνιώδες εγχειρίδιο πλεύσης στην άγνωστη γη των παντρεμένων γυναικών, μια επιχείρηση ανοίγματος οφθαλμών στους τυφλωμένους συζύγους κι ένα πόνημα υποστήριξης στους εραστές εκείνους που αναζητούν την αδελφή ψυχή σε λάθος τόπο. 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ 

Ένας πλαστικός χειρουργός αρχίζει να κάνει λάθη στις επεμβάσεις του. Για να μη λιντσαριστεί από τις αγανακτισμένες πελάτισσές του ζητάει τη βοήθεια ενός συγγραφέα που έχει τον τρόπο του με τις γυναίκες. Μόνο που οι γυναίκες αυτές είναι όλες παντρεμένες. 
Κόλαση ή Παράδεισος;


Ο Άρης Σφακιανάκης γεννήθηκε το 1958 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Το πρώτο του βιβλίο με διηγήματα, "Όταν βρέχει και φορά παπούτσια κόλετζ", κυκλοφόρησε το 1981 από τις εκδόσεις Κέδρος. Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφόρησε το 1984 το δεύτερο βιβλίο του, "Οι παράξενες συνήθειες της οικογένειας Μόρφη", το 1990 το τρίτο βιβλίο του "Ο τρόμος του κενού", και το 1993 το τέταρτο βιβλίο του, "Η νόσος των κινέζικων εστιατορίων". To 1998 κυκλοφόρησε το πέμπτο βιβλίο του, με τον τίτλο "Δεν ήξερες... δεν ρώταγες!". Το μυθιστόρημα αυτό υπήρξε το πρώτο μιας τριλογίας που συνεχίστηκε με το "Μπέιμπι Σίτινγκ". Ακολούθησαν τα βιβλία "Το περσικό φιλί" (2004), "Μητροπόλεις, ιστορίες, παράδεισοι" (Ελληνικά Γράμματα, 2006) "Η μοναξιά δεν μου ταιριάζει" (2008) και Ου μπλέξεις (2011). Έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση και το σενάριο.




Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

BEST SELLERS- ΜΑΙΟΣ 2013!!!





  1. Ο τελευταίος χορός- Victoria Hislop
      Εκδόσεις: Διόπτρα

 2. Το μήλο βγήκε από τον παράδεισο- Έλενα Ακρίτα
      Εκδόσεις: Διόπτρα

 3. Ουρανόπετρα- Γιαννης Καλπούζος
     Εκδόσεις: Μεταίχμιο

 4. Με λένε Ντάτα- Λένα Μαντά
     Εκδόσεις: Ψυχογιός

  5. Τα κακομαθημένα παιδιά της ιστορίας- Κώστας Κωστής
      Εκδόσεις: Πόλις

   6. Μικρή ιστορία της φιλοσοφίας- Nigel Warburton
       Εκδόσεις: Πατάκης

   7. Στον γκρεμό- Ντόρα Γιαννακοπούλου
       Εκδόσεις: Διόπτρα

    8.  Η ιστορία ενός στρατιώτη- Χρήστος Καραγιάννης
         Εκδόσεις: Κέδρος

     9. Ζούμε τις τελευταίες  μας μέρες - Θανάσης Χειμωνάς
         Εκδόσεις: Πατάκης

     10. Χουρέμ - Ντεμέτ Αλτινγελεκλίογλου
           Εκδόσεις: Λιβάνης