Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΑΔΕΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΖΟΥ

Το νέο πολυεπίπεδο μυθιστόρημα του Δημήτρη Ρέζου οδηγεί το μυαλό του αναγνώστη σε επικίνδυνες πράξεις και διαδρομές. Οι τέσσερις προσωπικότητες των πρωταγωνιστών του βιβλίου, οι ζωές των οποίων διασταυρώνονται και συγκρούονται οδηγούν τον αναγνώστη από το εξωτικό Βαραδέρο -της εξαθλιωμένης Κούβας των αρχών της δεκαετίας του '90- στη ζαλισμένη Αθήνα, παραμονές της ελληνικής χρεοκοπίας.
 Ένας αιρετικός καπετάνιος φυλακίζεται για παραβίαση του εμπάργκο στη Σερβία και συνεχίζει απελπισμένα να κινείται σε παράνομα μονοπάτια. Η μεγαλοαστή γυναίκα του νιώθει προδομένη και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον απομονώσει από την κόρη τους. Η κόρη, αγκιστρωμένη σε ένα λαμπερό και επίπλαστο κόσμο που σαπίζει μέρα με τη μέρα, αναζητεί απεγνωσμένα διεξόδους διαφυγής. Ο μηδενιστής φίλος της δεν αντέχει άλλο τα καταστροφικά επιχειρηματικά παιχνίδια σπέκουλας και αποφασίζει να τα τινάξει όλα στο αέρα. Μια δικαστής, πιόνι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, και ο αρχικερδοσκόπος μέντοράς της προσαρμόζονται διαρκώς στις προκλήσεις της νέας εποχής.

Αποσπάσματα από το βιβλίο 
«Παραμορφωμένα από την δυστυχία πρόσωπα, απελπισμένα από την περιθωριοποίηση και καταδικασμένα από μία προϊούσα ανισότητα μιας ακραίας κοινωνίας που ήταν έτοιμη να εκραγεί, από το Μεξικό μέχρι τη Γη του Πυρός, συναντούσε στα λιμάνια του αμερικάνικου νότου ο καπετάνιος…….Ο απόηχος της κουβανικής επανάστασης ξεκούφαινε τις Άνδεις, θέριευε τα κινήματα του αμερικάνικου νότου, ενώ μέσω της ευρωπαϊκής διανόησης οι ιδέες και τα όνειρα αγκάλιαζαν τη σκέψη κάθε ανήσυχου και αποκλεισμένου. Ξεσήκωναν τους σκλάβους της Αφρικής, όπλιζαν με θάρρος τους μαχητές του Μπεν μπελά στο Αλγέρι και τους αντάρτες του MPLA στην Αγκόλα, τρόμαζαν το δυτικό κατεστημένο και με μια ταχυδακτυλουργική σύνθεση, δημιουργούσαν ένα μοναδικό αμάγαλμα αριστερής, αριστερίστικής, αναρχικής, σοσιαλιστικής, εξτρεμιστικής, κινηματικής, εθνικοαπελευθερωτικής, ειρηνικής- μα και βίαιης (1) συνεύρεσης- η οποία στο τέλος τα «χώνευε» όλα» (σελ. 13).  



Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Δημήτρης Ρέζος γεννήθηκε το 1964. Μετά από σύντομες σπουδές Μηχανολόγου υπομηχανικού τα παράτησε και δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των πωλήσεων και των επιχειρήσεων. Τα τελευταία είκοσι χρόνια ζει μεταξύ Αθήνας και Μόντρεαλ με ενδιάμεσους σταθμούς διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Το "Λορίτο" είναι το πρώτο του βιβλίο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου